De Graanschuur in Bongo

Begin januari 2016 was Clothilda op bezoek in Nederland. Tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers van (inmiddels voormalige) Stichting Mondiale Woonhulp vroeg Clothilda haar te helpen met het opzetten van een graanschuur in Bongo, in het noorden van Ghana. De wens voor een plek voor voedselopslag kwam voort uit haar eerdere activiteiten met groepen arme mensen uit haar omgeving, inkomen genererende activiteiten, zoals het kweken van voedsel en dergelijke. In de loop der jaren zijn er twee kwekerijen opgezet en uitgebouwd. Na een aantal startproblemen lopen deze kwekerijen nu redelijk goed. De deelnemers willen een deel van hun opbrengst eventueel verhandelen en zoeken een veilige plaats om hun voedsel op te slaan. Ook willen de mensen met microkredieten voedsel inkopen nu de prijzen nog laag liggen.
Dat zou een voedselbank kunnen worden.


Clothilda had ook eerder al geld gekregen voor een project met zeer behoeftige mensen, die niet of nauwelijks in staat zijn om zelf hun voedsel te verbouwen. Zij helpt hen als groep om samen de schaarse periode door te komen. (zie het project “50 Needy People”)


Clothilda’s verzoek werd voor het grootste deel gehonoreerd en met een kleine aanvulling van de werkgroep, kon haar plan gerealiseerd worden.
In mei is gestart met de bouw en in juli was het gebouw klaar. In november is het “Warehouse” in gebruik genomen heeft Clothilda ons geschreven.
Zie ook de serie foto’s van de bouw.