Waterputten Bongo

waterput

Tijdens een bezoek van werkgroepleden aan Ghana in 2014 zijn ook de bomenplantages van de twee vrouwengroepen bezocht. Door de extreme droogte en het gebrek aan water “binnen loopafstand” stonden de plantages er treurig bij.


Ondanks alle inspanning om waterputten te graven was het niet gelukt om bij het water te komen. De grond in Bongo is keihard en rotsachtig en bovendien zit het water erg diep. Het werd ter plekke duidelijk dat het project niet zoveel kans van slagen zou hebben als er niet snel beschikt kon worden over water.


Daarom besloten we als werkgroep om bij beide plantages een waterput te laten installeren. De eerste waterput is in mei geplaatst en de tweede in november 2014. Naast het water voor de bomen is het nu ook mogelijk om in het droge seizoen groente te verbouwen voor eigen gebruik en om eventueel op de markt te verkopen.Vandaar dat er in 2014 professioneel putten geslagen worden en dan is de watervoorziening goed geregeld. Nu groeien de bomen prima en worden er ook groenten verbouwd tussen de bomen.