Donderdag 28 november 2019 Uitnodiging Ghana avond

Op donderdagavond 28 november gaat projectleider Rex Asanga uit Noord Ghana vertellen over de lopende projecten, die uitgevoerd worden in Sumbrungu, een klein plaatsje in het noorden van Ghana.

Op uitnodiging van de Ghana Werkgroep is hij in Roden, om met de werkgroep naast de lopende projecten ook plannen voor de toekomst te bespreken. Deze avond vertelt hij aan de hand van foto’s hoe het daarginds gaat en wat er samen met de werkgroep afgesproken is voor de toekomst.

Naast projecten in Sumbrungu steunt de werkgroep ook projecten in Nangodi en Bongo. Die komen de tweede helft van de avond aan bod. We hebben onder andere een aardig filmpje uit Nangodi waar projectleidster Hannah zelf vertelt over de projecten waar zij samen met een groep vrouwen mee bezig is.

In Bongo is deze zomer een nieuw project gestart. Het gaat om het oogsten van regenwater. Eerhard Mensink uit Wijhe heeft het bouwen van de eerste reservoirs begeleid en nieuwe metselaars opgeleid. Hij zal deze avond ook aanwezig zijn om zijn ervaringen met ons te delen.

Tevens is deze avond een aftrap voor nog een nieuw project, dat bewoners van een aantal kleine dorpen zelf bedacht hebben: het starten van een eigen bedrijfje in het maken van Pinda Pasta (Groundnut Paste). Dat is een zeer populair product, dat veel gegeten wordt in noord Ghana. Een project, dat mede gesteund wordt door Wilde Ganzen.

In de pauze worden Kerstboeken en cd’s van de Boekenmarkt ter verkoop aangeboden, evenals rieten manden, die Rex mee zal nemen van het project uit Ghana.

U bent van harte welkom op
Donderdag 28 november 2019 in het Dorpshuis Nij Roon,
Roderweg 86, 9311PB Nieuw Roden.

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.
Tel. 050 5017586