Contactpersonen Nangodi

Hannah Akelembona

Hannah is geboren en getogen in het dorp Nangodi in het jaar 1971.
Na een scheiding stond ze er, met haar zoon uit 1997, alleen voor. Zo kwam ze weer terug in haar geboortedorp bij haar familie. Met wat geld van een tante is ze toen in 2005 een eigen schapenboerderij gestart. En met succes. Het leverde haar eigen inkomen op en ontving zelfs in 2006 de regionale Award voor beste startonderneming.

Hannah is christen en op basis van haar geloofsovertuiging voelt ze zich geroepen zich in te zetten voor de zwakkeren in hun dorp, zoals kinderen en hele arme gezinnen. Al vanaf 2008 had ze het plan om een vrouwengroep te starten. Dat lukte in 2010 toen een groep vrouwen zich verenigde onder de naam ‘Hope of the needy woman group’ en ze een projectplan voor de varkenshouderij opstelden. Later kwam daar ook het plan voor de bomenkwekerij bij. Sinds 2012 worden de twee vaste projecten door de Ghana Werkgroep ondersteund.

In 2010 is Hannah hertrouwd. Sindsdien hebben Hannah en haar man nog 3 kinderen gekregen. Twee dochters, waarvan de eerste geboren in 2011 en de tweede in 2012. Daarnaast nog een zoon uit 2015. Kortom: volle bedrijvigheid om gezin en projecten draaiende te houden. Maar dat doet ze met verve. Haar man is vanwege studie en werk vaak elders, maar probeert als het even kan naar Nangodi te komen om te helpen. Ze slapen dan samen in 1 kamer van 3 m2 van de familiecompound, want ze hebben geen eigen woning. Niettemin haakt haar man graag aan bij het werk in Nangodi en probeert hij zich de veeteelt en landbouw eigen te maken.
Hun droom is een eigen huis, een kerkgemeenschap vormen en veel projecten uit blijven zetten om mensen in nood te ondersteunen en kansen te bieden.