Boomkwekerij

wieden

Nog een Vrouweninitiatief in Nangodi

Dezelfde groep vrouwen heeft in 2013, dankzij een startkapitaal uit Nederland, in het Noord-Ghanese dorp Nangodi een boomkwekerij opgezet. De bomenplantage is sindsdien verder uitgebouwd. Naast stekjes, die worden verkocht, zijn ook fruitbomen onderdeel van de plantage.

De vrouwengroep heeft ervoor gezorgd dat ze als groep geregistreerd staan als ‘bedrijf’, zodat ze betrouwbaar zijn voor afnemers. Dan maken ze ook kansen op het sluiten van ‘contracten’ met afnemers.
De droogte in het noorden blijft wel een uitdaging voor de plantage, zeker omdat het per jaar kan verschillen hoeveel neerslag er valt. Voor de droge tijden heeft Nangodi, dankzij onze steun, een nieuwe waterpomp, waardoor de toevoer van water voorlopig gegarandeerd is. Het hele dorp kan van de pomp gebruik maken.
Naast droogte zijn regens juist ook een risico voor de plantjes. Een expert heeft de groep geadviseerd om met mest van de varkens de grond te verstevigen. En zo zoeken en vinden ze oplossingen voor uitdagingen en blijft de bomenplantage een bron van inkomen.